mandag 27. juli 2009

Oppussing

Her i huset drives det med oppussing for tiden. Rommet til Minstemann er snart ferdig, mangler bare gulv, et strøk til med maling og lister. Så skal vi begynne på soverommet vårt. Er litt usikker på hvordan vi skal ha det. Rommet er ikke så stort, så det er jo nesten ikke plass til noen ting. Men vi planlegger å kjøpe en ny skyvedørsgarderobe. Tenkte vi skulle kjøpe på Ikea. Lurer på om vi skal ha disse dørene, men har ikke bestemt oss enda. De passer til stilen i resten av huset.
Har tre vegger å male, den fjerde blir det jo skyvedørsgarderobe på. Tror vi kommer til å male i en lys farge. Og så har jeg lyst på tapet på veggen bak senga. Er litt usikker på hva slags bare....
Må vel ut og kikke litt kanskje. Noen som har noen tips? Liker litt romantisk stil. Frister litt å kline til med en fargeklatt på den ene veggen, siden resten av huset har blitt temmelig hvitt og lyst etterhvert. Er veldig glad i hvitt og beige og brunt, men det trengs litt farge også syns jeg. Lillarosa tapet med noe "snirkelsnorkel"-greier kanskje? Vet ikke hva sånt mønster jeg tenker på heter for noe....hehe:o)

tirsdag 14. juli 2009

To-do lista mi

Noen ganger lurer jeg på hvordan alle dere der ute i bloggverdenen får tid til alt dere gjør. Jeg har så mange tanker og ideer og drømmer, men så syns jeg liksom ikke at jeg rekker halvparten en gang... Med alt det jeg har lyst til å holde på med så har jeg egentlig ikke tid til å jobbe i hvert fall! Men - jobbe må man jo ;O) Så jeg skriver lister da, over alt jeg "skal" og "må" gjøre. Her er min liste, som jeg til nå kun har hatt i hodet: (og dette er da i tillegg til det som vanligvis tar det meste av tiden, nemlig jobb, barn og kjedelige og nødvendige gjøremål i huset som å lage mat og vaske klær osv)

Klippe bryllupsfilm (det er snart et år siden vi gifta oss)

Lage bryllupsalbum

Lage fotobøker fra 2007 og 2008 (siden jeg har funnet ut at det tar mindre plass enn album, og at det viktigste er å ha bilder et annet sted enn på dataen)

Egentlig har jeg lyst til å klippe noen snutter av ungene fra det vi har filmet av dem, men det virker egentlig litt som en litt vel stor oppgave å sette igang med...


Hm, var det ikke mer??? Kommer jammen meg ikke på mer akkurat nå.... Kanskje det er gjennomførbart allikevel, da! :o)

Forresten så får vi snart dukkehus i hagen, og jeg tror nesten jeg gleder meg mer enn ungene.... Har kanskje noe med at jeg alltid ønsket meg det da jeg var liten, men aldri fikk det. Her er bilde av det:

Kommer til å bli malt hvitt - akkurat som vi skal gjøre med huset når regnværet har gitt seg. Så det kommer sikkert til å bli brukt litt tid på å male og innrede denne lille stua her nå framover...

Kom forresten på litt mer; jeg skal male settekasser og dekorere dem til begge ungene, jeg har en gammel puff jeg driver og skal gjøre ny, jeg skal lage etuier til strikkepinnene mine som er et salig rot, og etuier til Hardangerbestikket vårt sånn at det tar litt mindre plass.

I tillegg skal jeg trene og holde meg i form, og bli lekker og smekker og se ut som Heidi Klum. (med unntak av at jeg er 160 cm høy, så jeg sliter litt med høyden....)

Nei, nå må det jobbes, sånn at jeg snart kan ta litt ferie med god samvittighet!

Ha en fin tirsdag!

Og følg gjerne med framover for å se om jeg gjennomfører noen av planene mine, hehe:o)

fredag 10. juli 2009

Ikke akkurat sommerlig men....


Holder på å strikke tovede tøfler til hele familien. Er ferdig med mine og Mini-Me sine - og Minstemann sine skal bare syes sammen og toves, så er de ferdige også. Ikke så veldig sommerlig å drive med det akkurat nå, men de er så enkle å strikke, så det går så fort :o) Og så er det forresten ikke så veldig bra sommer her nå heller, så...

Sånn ser de ut når de er ferdig strikket:


Litt rare kanskje? :o) Og så er det bare å sy de sammen etter diagrammet i oppskriften. Veldig enkelt og greit. Og deilige og varme blir de også. Jeg må alltid ha et strikkeprosjekt på gang, og dette er et veldig greit et når jeg ikke holder på med andre ting. Tenkte jeg kanskje skulle strikke noen ekstra etter hvert også, sånn at gjestene våre kan holde seg varme på bena til vinteren også!

Oppskriften har jeg funnet i denne boken her:

Mange fine og lette (og kjappe) oppskrifter. Nå har jeg strikket en del, men denne boken er ganske fin for de som ikke har strikket så mye vil jeg tro.

Puter

Putene til utemøblene har vært ferdige ganske lenge, er bare jeg som ikke har vært så flink til å blogge i det siste. Er ikke den store syersken, så derfor er jeg kjempefornøyd med å ha sydd puter selv! Kjøpte stoff på Stoff og Stil.


.

Før og etter

For en liten stund siden var jeg på loppemarked (for nesten aller første gang), og fant denne gamle aviskurven til 30 kr. Har malt den hvit, og er ganske fornøyd med resultatet. Ikke helt perfekt malt, men det er det ingen som ser... ;o)
Før:


Etter: